Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim. Size kısaca kendimi tanıtayım…
1977 yılında Almanya’da doğdum. Almanya serüvenim henüz 7 yaşındayken sona erdi. Ailecek kesin dönüş yapıp vatanımıza döndük. Malatya Derme İlkokulu ve Malatya Anadolu Lisesi’nde eğitim gördüm.
80’li yılların sonuna doğru yeşil ekranlı Amstrad CPC 464’te Basic ile başlayan yazılım serüvenim, 90’lı yıllarda katıldığım bilgisayar işletmenliği kursunda Pascal ile sürdü. Bilgisayar sevdası 1996 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne kayıt yaptırmam ile yeni bir boyut kazandı. Mühendislik dersleri dışında web programlama konusunda kendimi geliştirdim. Bitirme proje konum ise e-commerce oldu.
4,5 yıl süren üniversite öğrenimi sonrası 2001 Şubat’ta mezun olup iş hayatına atıldığımda kendimi ekonomik krizin tam ortasında buldum. Internetin henüz 56K hızında bakır kablolardan aktığı yıllarda Freelance Web geliştirici olarak çalıştım. O dönemdeki önemli projelerim arasında Malatyaspor’un ilk resmi web sitesi malatyaspor.org.tr, şehir portalı Malatyalife yer aldı.
2002 yılında kurumsal iş hayatına adım attım. Web developer, SAP ABAP Developer, SAP Proje yöneticisi görevlerinde çalıştım. 2007 yılında Nar Sözlük projesi ile ilk ciddi girişimime imza attım. Dünya çapında yüz binlerce kez indirilen Nar Sözlük, Google Translate’nin neredeyse tüm dünya dillerini desteklemesiyle ortaya çıkan rekabete fazla dayanamadı.
2008 yılında ise medya serüvenim başladı. Turkuvaz Medya’da Proje Geliştirme Müdürü olarak görev yaptım. Ocak 2011’de yayın hayatına başlayan TeknoKulis.com ile teknoloji gazetecisi olarak yeni bir şapkam oldu. 5,5 sene boyunca yurtiçi ve yurtdışında onlarca teknoloji etkinliğine katıldım. Yerli yabancı birçok isimle röportajlar gerçekleştirdim. Sabah Gazetesi’nin haftalık Alışveriş ekinde Teknokulis sayfasını hazırladım. Yöneticisi ve aynı zamanda isim babası olduğum TeknoKulis Türkiye’nin en önemli teknoloji yayınları arasında yerini aldı. Ağustos 2016’da Turkuvaz Medya ve Teknokulis serüvenime nokta koydum.
2017 ve 2018 yıllarında Vatan Gazetesi Hafta Sonu eklerinde teknoloji üzerine köşe yazılarım yayımlandı.
2017 yılından beri işletmelere müşteri deneyimi yönetim çözümü sunan Wiseback‘in kurucu ortağı olarak görev yapmaktayım.
Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım. Çeşitli kurumsal yayınlar için teknoloji konulu içerikler hazırlamaktayım. Bilgi Üniversitesi’nde MBA yüksek lisans programını tamamladım. Yüksek lisans bitirme tezimi ‘Gazetelerin Dijital Dönüşümü‘ konusunda yaptım. Şirketlere dijital dönüşüm, dijital pazarlama, müşteri ve çalışan deneyimi konularında danışmanlık sunmaktayım.
Teknolojiyi ve gezmeyi seviyorum.
Tembellik yapmadan bu sayfalarda tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım.
Sevgiler,
Hasan
Twitter adresim: @hasangenc