Huawei’nin orta segmentteki iddialı modeli P smart, 2019 modeliyle cep yakan üst segmetteki telefonlara bütçe dostu bir alternatif olarak karşımızda.

Yurtdışındaki zamlara ülkemizdeki döviz kurlarındaki artış eklenince akıllı telefon fiyatları aldı başını gitti. Amiral gemisi modellerin ikinci el araba fiyatına ulaşmasıyla tüketiciler rotayı orta segmentteki bütçe dostu modellere çevirdi. Huawei P smart, hem tasarımı hem de özellikleriyle üst segmentteki modellere bütçe dostu bir alternatif sunuyor.

Yenilenen tasarım, daha büyük ekran

Damla çentikli yeni tasarımda 6,21 inç FHD+ fullview ekran ile selefinden tamamen farklı bir görünüm sunuyor. Telefon, Huawei’nin amiral gemisi modeli P20 ile oldukça benzer bir tasarım çizgisine sahip.

Daha önceki modeldeki alüminyum malzeme yerine bu sefer plastik malzeme kullanılmış ancak cihazı elinize aldığınızda malzemenin kaplaması plastik hissi uyandırmıyor. 3D kavisli tasarım ve seramik hissi veren kaplamasıyla 160 gram ağırlığındaki cihaz başarılı bir ergonomiyle sahip.  Büyüyen ekran boyutu, artan pil kapasitesi düşünüldüğünde alüminyum kullanılması cihazın ergonomisini olumsuz etkileyecekti. Parlak renklerdeki kaplama ise Huawei’nin premium modellerindeki ışıltıya sahip.

1080 x 2340 piksel çözünürlükteki ekran 415 ppi piksel yoğunluk değerine sahip. Damla çentikli tasarım ile birlikte ekran/gövde oranı %83.10 değerine yükselmiş. Önceki modelde ekran/gövde oranı %76,08 idi.

Fotoğraflara yapay zeka desteği

Huawei’nin üst seviye modellerinde gördüğümüz yapay zeka (AI) destekli kamerası P Smart’ta da karşımıza çıkıyor. Yapay Zeka destekli sahne tanıma özelliği, 22 kategoride 500 senaryoyu gerçek-zamanlı olarak tanıyıp en ideal fotoğraf için gerekli ayarları sizin için yapıyor.

Arka yüzeydeki yapay zeka destekli çift kamera 13 MP + 2 MP çözünürlük sunuyor. Çift kamera ve f/1.8 diyafram sayesinde doğal bokeh efektine sahip fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ön kamera da yapay zekayı kullanıyor.  8 farklı selfie sahnesini tanıyan yapay zeka ile çarpıcı portre fotoğraflar çekmek son derece kolay. Ön kameranın HDR video kayıt yeteneğine kavuştuğunu da ekleyelim.

Yüz kilidi özelliği

Üst seviye telefonlarda görmeye alışık olduğumuz yüz tanıma özelliği P Smart’ın öne çıkan diğer bir özelliği olarak karşımızda. 2018 model P Smart’ta parmak izi okuyucu ile cihaz güvenliği sağlanırken 2019 model P Smart parmak izi okuyucusuna ek olarak yüz kilidi özelliğine sahip.  

P Smart 2019’a gelişmiş güvenlik ayarları eklenmiş. Uygulamalara özel şifre koymak mümkün. Bu sayede telefonunuza çocuğunuza ya da bir arkadaşınıza verdiğinizde kritik ve özel uygulamalarınıza erişimi önleyebilirsiniz.

Kirin 710 ile yüksek performans

P Smart gücünü Huawei’nin ürettiği sekiz çekirdekli Kirin 710 işlemcisinden alıyor. 12nm üretim teknolojisiyle üretilen çipset, 2,2 GHz CPU saat hızına çıkıyor ve iddialı bir performans vadediyor. 2018 model P Smart, 16nm teknolosiyle üretilen Kirin 659 çipsetine sahipti. 

Cihazın RAM değerinde ise artırıma gidilmemiş ve 3 GB RAM ile performans desteklenmiş. Mali-G51 MP4 grafik işlemcisi GPU Turbo sayesinde oyunlarda ortaya çıkan performans ihtiyacına cevap veriyor.

Daha Güçlü Batarya

Selefinde 3000 mAh olan batarya kapasitesi 3400 mAh olarak güncellenmiş. Şarj olma süresi de iyileştirilen  HUAWEI P smart 2019 %22 daha hızlı şarj oluyor.

Çift SIM desteği

Telefonu çift SIM kart ile kullanmak isterseniz microSD ve SIM bölümündeki microSD kart yuvasına ikinci SIM kartı yerleştirip telefonu çift SIM kart ile kullanabilirsiniz.

Göz Konforu Modu

Telefon ekranına her gün saatlerce bakıyoruz. Göz sağlığını tehdit eden bu duruma karşı geliştirilen göz konforu modu zararlı mavi ışıkları filtreliyor. TÜV Rheinland sertifikalı bu özelliği telefonunu elinden düşürmeyenlerin mutlaka kullanması gerekiyor.

Kimler tercih etmeli?

Fiyat / performans noktasında iddialı olan P smart, üst seviye modelleri pahalı bulan ancak üst seviyedeki özellikleri telefonunda isteyen, bütçesini düşünen kullanıcılara hitap eden bir model. Tavsiye edilen satış fiyatı 2399 TL açıklansa da telefonun piyasada 1800-2200 TL aralığında satışta olduğunu görüyoruz. Bütçe dostu bir fiyata gelişmiş özelliklere sahip, premium görünümlü, pil süresi uzun bir telefon arayanların tercih edebileceği bir model. 

Neler eksik?

Telefonda eksi olarak söylenebilecek 2 konu var. Birincisi telefonda USB Type-C yok MicroUSB portu kullanılmış. Diğeri ise hoparlörün mono olması. Telefonun artıları yanında bu 2 eksi çok göze batmıyor.

Kutu içeriği

Cihazın kutusunda telefon dışında şarj adaptörü, microUSB kablo, 3.5mm kulaklık, SIM kart yuvası için pin ve Türkçe kullanma kılavuzu yer alıyor. Telefon ön yüzeyinde koruyucu film kaplı geliyor.

Teknik özellikler

İşletim Sistemi Android 9.0
İşlemci Hisilicon Kirin 710
Çekirdek (CPU) 8
Ekran LTPS IPS LCD
Ekran Boyutu 6.21 inç
Ekran Çözünürlüğü 1080 × 2340 px
Grafik İşlemci Mali-G51 MP4
Bellek (RAM) 3 GB
Dahili Depolama 64 GB
Arttırılabilir Depolama 512 GB
Ön Kamera 8.0 MP
Arka Kamera 13 MP + 2 MP
Çift SIM Desteği Var
Wi-Fi 802.11 b, g, n
NFC Var
GPS GPS, A-GPS, Glonass
LTE (4G) LTE-A Cat 6 (300/50 Mbit/s), HSDPA+ (4G) 42.2 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s
HDMI (MHL) Yok
NFC Yok
Bluetooth 4.2
FM Radyo Var
Boyutlar 73 × 155 × 8.0 mm
Ağırlık 160 gr.
SAR Değeri 0.83 W/kg
Renk Seçenekleri Gece Siyahı, Aurora Mavisi, Safir Mavisi